Amerikanska bananpannkakor
Smarriga pannkakor som passar bra till en lite lyxigare frukost, fika eller mellanmål.
Amerikanska bananpannkakor
Smarriga pannkakor som passar bra till en lite lyxigare frukost, fika eller mellanmål.
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Frukost/Mellanmål
Portioner
4
port
Tillagningstid
20
min
Portioner
4
port
Tillagningstid
20
min
Ingredienser
2
mogna bananer
4
ägg
1,5
dl
havremjöl el. siktat dinkelmjöl
0,5
tsk
bakpulver
1
krm
salt
smör
lönnsirap
färska eller frysta bär
Instruktioner
Mixa banan och ägg med en stavmixer. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner bananblandningen i mjölet och mixa till en jämn smet.
Stek små pannkakor i smör, gärna i plättlagg eller i stekpanna, cirka 1-2 msk smet per pannkaka.
Servera med lönnsirap och färska eller frysta bär.
Tips Rör ner ½ tsk vaniljsocker i mjölblandningen för en lite sötare smak.