Amerikanska bananpannkakor
Smarriga pannkakor som passar bra till en lite lyxigare frukost, fika eller mellanmål.
Amerikanska bananpannkakor
Smarriga pannkakor som passar bra till en lite lyxigare frukost, fika eller mellanmål.
Portioner
4port
Tillagningstid
20min
Portioner
4port
Tillagningstid
20min
Ingredienser
  • 2 mogna bananer
  • 4 ägg
  • 1,5dl havremjöl el. siktat dinkelmjöl
  • 0,5tsk bakpulver
  • 1krm salt
  • smör
  • lönnsirap
  • färska eller frysta bär
Instruktioner
  1. Mixa banan och ägg med en stavmixer. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner bananblandningen i mjölet och mixa till en jämn smet.
  2. Stek små pannkakor i smör, gärna i plättlagg eller i stekpanna, cirka 1-2 msk smet per pannkaka.
  3. Servera med lönnsirap och färska eller frysta bär.
  4. Tips Rör ner ½ tsk vaniljsocker i mjölblandningen för en lite sötare smak.