Apelsinsallad med sting
Apelsinsallad med sting
Portioner
4pers
Tillagningstid
15min
Portioner
4pers
Tillagningstid
15min
Ingredienser
  • 2-3 apelsiner
  • 0,3stk röd chili
  • 1 lime
  • 0,5kruka mynta
  • 1dl valnötter
  • smör
  • 1msk råsocker
  • 1dl naturell laktosfri kesella eller kvarg
  • 2krm vaniljpulver
Instruktioner
  1. Skär bort skalet och hinnorna (det vita) på apelsinerna. Skär dem i skivor. Bred ut apelsinerna på ett uppläggningsfat.
  2. Finhacka chili och mynta och strö över apelsinerna. Pressa även över saften från limen. Bryt sönder valnötterna i mindre bitar.
  3. Värm upp en stekpanna och tillsätt lite smör. Rosta valnötterna ca 1 minut på hög värme. Häll på råsocker och rör om hela tiden, så att nötterna inte bränns. Häll nötterna över apelsinerna direkt från pannan.
  4. Blanda kesella/kvarg med vaniljpulver och servera till salladen.