Asiatiska vårrullar
Asiatiska vårrullar
Portioner
4portioner
Portioner
4portioner
Ingredienser
  • 1st morot
  • 1bit rättika10 cm
  • 0,5st gurka
  • 3dl skaladeräkor
  • 10st crispsalladsblad
  • 1st röd chilifrukt
  • 1kruka koriander eller mynta
  • 3st salladslökargröna delen
  • 3msk sesamfrön
  • 1pkt risnudlar250 g
  • 12-16st rispapper
Dippsås
  • 1cm färsk ingefära
  • 1/4st rös chilifrukt
  • 0,5dl japansk soja
  • 1msk sesamolja
  • 1tsk fisksås
  • 0,5st limesaften
  • 1msk råsocker
Instruktioner
Dippsås
  1. Skala och riv ingefära i en liten skål och finhacka chilin. Blanda med soja, sesamolja, fisksås, limesaft och socker. Låt blandningen stå i kylskåpet medan du lagar vårrullarna.
Vårrullar
  1. Skala och skär morot, rättika och gurka i tunna stavar. Skala och skär räkorna i mindre bitar. Strimla crispsallad, chili, örter och salladslök.Rosta sesamfröna i torr stekpanna.
  2. Koka risnudlarna enligt anvisning på paketet. Skölj nudlarna i kallt vatten. Lägg upp alla ingredienser i små skålar. Doppa rispappren i sjudande vatten och lägg upp på en fuktig handduk.
  3. Fyll med ingredienser, toppa med sesamfrön och vik ihop till små rullar. Servera vårrullarna med dippsåsen.