Aubergine- och linscurry
En barnvänlig rätt som gömmer en massa grönsaker och linser, men utan att det riktigt märks. Härlig smak av curry och kokos. Grytan går utmärkt att frysa in.
Aubergine- och linscurry
En barnvänlig rätt som gömmer en massa grönsaker och linser, men utan att det riktigt märks. Härlig smak av curry och kokos. Grytan går utmärkt att frysa in.
Portioner
4port
Portioner
4port
Ingredienser
  • 2 salladslökargröna delen
  • 1 stor eller 2 små auberginer
  • 2 morötter
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 burk kokosmjölkà
  • 400 ml
  • 1 burk krossade tomater à 500 g
  • 1-2 msk lökfri grönsaksfond
  • 1dl vatten
  • 2dl gröna linser på tetra
  • olivolja
  • salt
  • lite cayennepeppar
Instruktioner
  1. Finhacka salladslöken och skär auberginerna i små tärningar. Skala och tärna morötterna. Fräs aubergine, morötter och salladslök i olja ca 5 minuter. Rör om då och då.
  2. Pudra över curry, ingefära, koriander och gurkmeja. Tillsätt kokosmjölk, krossade tomater, fond och vatten. Låt småputtra ca 10 minuter. Skölj linserna och tillsätt dem till grytan. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Servera currygrytan med ris, mathavre eller quinoa.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.