Grovhacka pumpafrön, torkade tranbär och jordgubbar/blåbär.
Blanda med sirap, havregryn, chiafrön, vatten, ingefära och
kanel. Eller kör alla ingredienser i en matberedare.
Lägg ett bakplåtspapper i en form (21 x 21 cm) och bred ut smeten till ett jämt lager. Lägg en bit bakplåtspapper på toppen
och tryck försiktigt så att smeten blir jämn och kompakt.
Ställ formen i kylen i 1 timme. När den är kall, skär upp i lagom
stora bitar. Linda in bitarna i smörpapper och förvara i kylen
eller frysen.
Barsen håller sig färska ca två veckor i kylskåp. I frysen håller
de ca två månader.
Om du vill ha bars som är lite fastare, mixa alla ingredienser i en
matberedare, tillsätt två äggvitor, bred ut i formen och grädda i ugnen på 125 grader i 35–40 minuter. Men då är de inte längre veganska, förstås.