Bars
Bars
Portioner
10-12st
Portioner
10-12st
Ingredienser
  • 1,5dl pumpakärnor
  • 1dl torkade tranbär
  • 1dl torkade jordgubbar eller blåbär
  • 2msk lönnsirap
  • 2dl havregryn
  • 3msk chiafrön
  • 1-2msk vatten
  • 0,5tsk malen ingefära
  • 0,5tsk malen kanel
Instruktioner
  1. Grovhacka pumpafrön, torkade tranbär och jordgubbar/blåbär. Blanda med sirap, havregryn, chiafrön, vatten, ingefära och kanel. Eller kör alla ingredienser i en matberedare.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en form (21 x 21 cm) och bred ut smeten till ett jämt lager. Lägg en bit bakplåtspapper på toppen och tryck försiktigt så att smeten blir jämn och kompakt.
  3. Ställ formen i kylen i 1 timme. När den är kall, skär upp i lagom stora bitar. Linda in bitarna i smörpapper och förvara i kylen eller frysen.
  4. Barsen håller sig färska ca två veckor i kylskåp. I frysen håller de ca två månader.
  5. Om du vill ha bars som är lite fastare, mixa alla ingredienser i en matberedare, tillsätt två äggvitor, bred ut i formen och grädda i ugnen på 125 grader i 35–40 minuter. Men då är de inte längre veganska, förstås.