Blodapelsinkompott med kanelkräm
Blodapelsinkompott med kanelkräm
Portioner
4 port
Tillagningstid
30min
Portioner
4 port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 3-4 blodapelsiner
  • 2msk råsocker
  • 2dl laktosfri crème fraiche
  • 2tsk kanel
  • 0,5tsk vaniljsocker
Instruktioner
  1. Skala och skär ut filéer av blodapelsinerna. Krama ur juicen från innanmätet. Koka upp apelsinjuicen. Tillsätt socker och koka ca 5 min på svag värme. Om det känns för tjockt tillsätt lite vatten.
  2. Lägg i blodapelsinerna, rör försiktigt om. Rör samman crème fraiche, kanel och vaniljsocker till en kräm.
  3. Lägg upp krämen i små glas, toppa med blodapelsinkompott. Garnera gärna med en kvist citronmeliss.