brownies
Brownies
Favoritkakan som går att variera i det oändliga. Det här är ett bra grundrecept som jag har valt att smaksätta med valnötter men som går att smaksätta precis som du vill.
brownies
Brownies
Favoritkakan som går att variera i det oändliga. Det här är ett bra grundrecept som jag har valt att smaksätta med valnötter men som går att smaksätta precis som du vill.
Portioner
20bitar
Portioner
20bitar
Ingredienser
  • 50g smör
  • 250g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 3dl strösocker
  • 100g valnötter
  • 1tsk vaniljsocker
  • 2dl glutenfri fin mjölmix
  • 1tsk bakpulver
  • 1/4tsk salt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i smöret. Ta bort kastrullen från värmen när chokladen är så gott som smält. Vispa ihop ägg och socker. Hacka valnötterna. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i äggblandningen. Tillsätt choklad- och smör- smeten. Rör om tills allt är blandat. Häll smeten i en form, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda ca 20 minuter, beroende på om du vill ha den mer eller mindre kladdig i mitten.
  2. Låt kakan svalna och skär i önskade bitar. Servera med vispad grädde och bär.