cheesecake med lingon och kardemumma
Cheesecake med lingon och kardemumma
God bjudkaka som får smak och doft av jul med kardemumma och pepparkakor. För mindre julig touch kan du använda glutenfria digestivekex i stället
cheesecake med lingon och kardemumma
Cheesecake med lingon och kardemumma
God bjudkaka som får smak och doft av jul med kardemumma och pepparkakor. För mindre julig touch kan du använda glutenfria digestivekex i stället
Portioner
1kaka
Portioner
1kaka
Ingredienser
  • 150g smör
  • 300g glutenfria pepparkakor eller digestivekex 1 tsk vaniljsocker
  • 400g laktosfri philadelphiaost
  • 2dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 2 ägg
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 1dl strösocker
  • 1 1/2dl rårörda lingon
  • Garnering
  • lingonfärska eller frysta
Instruktioner
  1. Botten: Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Lägg kexen i en plastpåse och krossa dem till ett nt smul, eller mixa dem i en matberedare. Blanda krosset med det smälta smöret. Tryck ut bland- ningen i botten och en bit upp på kanterna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Fyllning: Vispa ihop alla ingredienser, utom lingonen, till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet och droppa sedan ner lingonen.
  3. Rör runt med skaftet på en sked så att lingonen bildar ett mönster. Grädda mitt i ugnen 50–60 minuter, tills kakan precis stelnat. Låt svalna och garnera kakan med lingon.