Citronglass i citron
En riktig sommardessert som faktiskt passar att göra året runt. Den ser avancerad ut och smakar himmelskt. Minska mängden socker om du vill ha glassen mindre söt.
Citronglass i citron
En riktig sommardessert som faktiskt passar att göra året runt. Den ser avancerad ut och smakar himmelskt. Minska mängden socker om du vill ha glassen mindre söt.
Portioner
4port
Portioner
4port
Ingredienser
  • 4 citroner
  • 2dl laktosfri vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1dl florsocker
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 1dl lemon curd
  • 1dl laktosfri turkisk yoghurt
Instruktioner
  1. Skär av toppen på citronerna och gröp ur köttet. Skär av lite på undersidan så att de kan stå upprätt. Vispa grädden hårt. Blanda äggulor, florsocker, citronsaft, lemon curd och turkisk yoghurt i en bunke. Vänd försiktigt ner grädden och blanda.
  2. Fyll citronerna med glassmeten. Ställ i frysen ca 4 timmar.
  3. Ta fram citronerna och låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter innan servering.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.