Fisk
Dillbakad laxfilé med purjolökscrème
Fisk
Dillbakad laxfilé med purjolökscrème
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Ingredienser
Purjolökscrème
  • 1 purjolökgröna delen
  • 2dl laktosfri crème fraiche
  • 1msk grovkornig senap
  • salt och peppar
Lax
  • 4 laxfiléer à 125 g
  • 1msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1knippe dillgrovt klippt
Rostade morötter
  • 1knippe morötter
  • 1msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 citron
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Skölj och skiva purjolöken. Koka den ca 2 minuter och kyl i kallt vatten. Krama ur vattnet och blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar.
  3. Pensla laxen med rapsolja. Salta, peppra och strö över dillen. Baka i ugnen ca 15-20 minuter. Höj ugnen till 200 grader.
  4. Tvätta och blanda morötterna med olja, salt och peppar. Ugnsrosta ca 15 minuter. Riv skal och pressa citronsaft över morötterna mot slutet.
  5. Servera laxen med purjolökscrème och morötter.