Dillbakad laxfilé med purjolökscrème
Dillbakad laxfilé med purjolökscrème
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Fisk/skaldjur
Portioner
4
port
Tillagningstid
45
min
Portioner
4
port
Tillagningstid
45
min
Ingredienser
Purjolökscrème
1
purjolök
gröna delen
2
dl
laktosfri crème fraiche
1
msk
grovkornig senap
salt och peppar
Lax
4
laxfiléer
à 125 g
1
msk
rapsolja
salt och peppar
1
knippe
dill
grovt klippt
Rostade morötter
1
knippe
morötter
1
msk
rapsolja
salt och peppar
1
citron
Instruktioner
Sätt ugnen på 130 grader.
Skölj och skiva purjolöken. Koka den ca 2 minuter och kyl i kallt vatten. Krama ur vattnet och blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar.
Pensla laxen med rapsolja. Salta, peppra och strö över dillen. Baka i ugnen ca 15-20 minuter. Höj ugnen till 200 grader.
Tvätta och blanda morötterna med olja, salt och peppar. Ugnsrosta ca 15 minuter. Riv skal och pressa citronsaft över morötterna mot slutet.
Servera laxen med purjolökscrème och morötter.