Dinkeltortillas
Perfekta som helglunch eller på utflykten. Fyll med det du har hemma. Kyckling med grönsaker och sås eller grillade grönsaker och halloumi om du vill ha vegetarisk.
Dinkeltortillas
Perfekta som helglunch eller på utflykten. Fyll med det du har hemma. Kyckling med grönsaker och sås eller grillade grönsaker och halloumi om du vill ha vegetarisk.
Portioner
8st
Portioner
8st
Ingredienser
  • 6dl siktat dinkelmjöl
  • 1tsk bakpulver
  • 1tsk salt
  • 2dl kallt vatten
  • 2msk olivolja
Instruktioner
  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och olja och arbeta ihop till en fast deg.
  2. Dela degen i 8 lika stora bitar och platta ut dem till rundlar på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut dem tunt, 1–2 mm tjocka.
  3. Grädda tortillabröden i en het torr panna ca 1 minut på var sida. De ska få lite färg men inte bli för hårda, då blir de svåra att rulla och lätt torra. Låt dem svalna under en bakduk.