Fisksoppa
Fisksoppa
Portioner
4portioner
Portioner
4portioner
Ingredienser
  • 500g färska eller frysta räkor med skal
  • 2st salladslökargröna delen
  • 1msk valfri oljagärna smaksatt med vitlök
  • 0,5g saffran
  • 2dl torrt vitt vin
  • 1liter vatten
  • 400g potatis
  • 1bit fänkål250 g
  • 125g pak soi
  • 300g laxfilé
  • 300g torskfilé
  • 1dl laktosfri vispgrädde
  • 1,5tsk salt
  • 2krm chiliflakes
  • 1ask coctailrtomater250 g
Aioli
  • 2st äggulor
  • 1msk citronsaft
  • 1dl valfri olja smaksatt med vitlök
  • 3/4tsk salt
Instruktioner
Soppa
  1. Skala räkorna och spara skalen. Ställ räkorna i kylskåpet.
  2. Finhacka salladslöken och fräs i olja tillsammans med räkskal och saffran. Häll på vinet och låt koka ca 5 minuter. Tillsätt vattnet och låt koka under lock ca 15 minuter.
  3. Skala och skär potatisen i 2×2 cm stora tärningar. Ansa och skär fänkål och pak soi i grova bitar. Skär lax och torsk i 2×2 cm stora bitar.
  4. Sila buljongen och koka upp igen. Tillsätt, grädde, salt och chiliflakes. Lägg i potatis och fänkål och koka ca 10 minuter. Tillsätt pak soi, fisk och coctailtomater och koka ytterligare ca 3 minuter. Lägg i räkorna precis före servering. Servera med aioli.
Aioli
  1. Vispa äggulor och citronsaft. Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning. Smaka av med salt.