Frittata med paprika och feta
Frittata med paprika och feta
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 2 paprikorvalfri färg
  • olivolja
  • 2 salladslökargröna delen
  • vitlöksolja
  • 8 ägg
  • salt och peppar
  • 150g fetadär innehållet av laktos är max 1g/100g
  • basilikafärsk
  • persiljafärsk
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela paprikorna och kärna ur. Lägg dem på en plåt, ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen tills skalet är svart. Finhacka salladslöken och fräs i lite vitlöksolja i en stekpanna som är ugnssäker (utan plasthandtag). Knäck äggen och vispa ihop i en bunke. Salta och peppra. Häll över äggen i pannan, rör inte runt, låt pannan stå.
  3. Ta ur paprikorna ur ugnen, skala försiktigt och strimla. Sänk ugnen till 220 grader. Lägg sedan paprikan och smulad fetaost i pannan. Ställ in i ugnen ca 10 minuter, tills frittatan fått fin färg.
  4. Finhacka basilika och persilja och strö över innan servering.