Fruktiga glasspinnar
Det är inte alltid lätt att hitta FODMAP-vänliga glasspinnar så det är lika bra att göra dem själv. Gör dubbel sats och frys in så har du att bjuda på. Vegan? Byt den turkiska yoghurten mot havreghurt.
Fruktiga glasspinnar
Det är inte alltid lätt att hitta FODMAP-vänliga glasspinnar så det är lika bra att göra dem själv. Gör dubbel sats och frys in så har du att bjuda på. Vegan? Byt den turkiska yoghurten mot havreghurt.
Portioner
10st
Portioner
10st
Ingredienser
  • 2dl jordgubbarblåbär, hallon och/eller kiwi
  • 1 limesaften
  • 1 msk sirapkan uteslutas
  • 4dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 1 tsk vaniljpulver
Instruktioner
  1. Blanda yoghurt, vaniljpulver, limesaft och sirap i en skål. Varva bär och frukt med yoghurt i glassformar. Stick ner glasspinnar och frys in i minst tre timmar. Spola gärna lite varmt vatten på formarna för att glassen ska släppa lättare.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.