Lussebullar FODMAP
Glutenfria lussebullar
Lussebullar FODMAP
Glutenfria lussebullar
Ingredienser
  • 100g laktosfritt smör
  • 2dl laktosfri mjölk
  • 1pkt paket röd jäst
  • 2tsk fiberhusk
  • 1dl kesella
  • 1dl socker
  • 1st ägg
  • 1pkt saffran
  • 1krm salt
  • 500g Semper lågproteinmixSpara 1/2 dl till utbakning
Instruktioner
  1. Smält smör och mjölk och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över vätskan och tillsätt fiberhusk. Låt svälla ca 10 min.
  2. Tillsätt ägg, kesella, saffran, socker och salt. Kör i en hushållsassistent och tillsätt mixen lite i taget (spar 1/2 dl till utbakning). Arbeta degen i assistenten ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Dela upp degen i lagom stora bitar och forma lussekatter. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker eller tryck ner russin i ändarna. Grädda mitt i ugnen ca 5-7 minuter. Låt bullarna svalna och frys in om du inte äter upp dem på en gång.