Grillad aubergine med granatäpple och yoghurtsås
Grillad aubergine med granatäpple och yoghurtsås
Portioner Förberedelsetid
4port 60min
Tillagningstid
30min
Portioner Förberedelsetid
4port 60min
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 2 auberginermedelstora
  • havssalt och svartpeppar
  • olivolja
  • 100g laktosfri turkisk yoghurt
  • 1msk korianderfärsk, finhackad
  • 1 citronsaften
  • 0,5tsk ramslök
  • 1 granatäpple
  • 20g valnöttergrovhackade
Instruktioner
  1. Dela auberginerna på längden i 2 cm tjocka skivor. Strö över salt och lägg i ett durkslag. Sätt en tyngd över så att vätskan släpper och låt stå ca 60 minuter.
  2. Värm en grillpanna eller en vanlig stekpanna på hög värme. Ringla över olivolja på auberginerna och krydda med peppar. Grilla auberginerna 3-4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och fått fina grillmärken. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
  3. Blanda yoghurt, finhackad koriander, citronsaft, ramslök, salt och peppar i en liten skål.
  4. Skär av “kronan” på granatäpplet och snitta skalet i fyra delar från toppen till botten så att fyra klyftor bildas. Öppna granatäpplet genom att bryta isär klyftorna och pilla loss kärnorna.
  5. Toppa de grillade auberginerna med yoghurtsås, färsk koriander, valnötter och granatäpplekärnor.