Grönkålschips
En kålsort som även fungerar för känsliga magar och en av de nyttigaste grönsakerna vi kan hitta i norden. Nu är det säsong för grönkål och här bjuder vi på ett magrare alternativ till chips på fredagsmyset! Även gott att servera till mat. Använd favoritkryddan ramslök för vitlökstouch.
Grönkålschips
En kålsort som även fungerar för känsliga magar och en av de nyttigaste grönsakerna vi kan hitta i norden. Nu är det säsong för grönkål och här bjuder vi på ett magrare alternativ till chips på fredagsmyset! Även gott att servera till mat. Använd favoritkryddan ramslök för vitlökstouch.
Portioner
1plåt
Tillagningstid
20min
Portioner
1plåt
Tillagningstid
20min
Ingredienser
  • 8-10st grönkålsblad
  • 3msk rapsolja eller olivolja
  • Flingsalt
Smaksättning
  • ramslök, chili, paprikapulver, chipotle eller andra örtkryddor.
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Skölj grönkålen och skär bort mittstjälken. Riv bladen i mindre bitar. Lägg bladen på en plåt med bakplåts-papper och ringla över olivolja, strö på salt och ev kryddor. Massera in oljan och kryddorna i grönkålsbladen.
  3. Sprid ut bladen i ett jämnt lager. Sätt in plåten i ugnen i ca 10 minuter tills bladen är krispiga. Se till att de inte bränns.
  4. Tips: För lite extra smak blanda även i en 1/2 dl riven parmesan. Se till att osten fördelas ordentligt. Vill du göra enligt rawfood, sätt in i ugnen på max 42 grader i 10 timmar med ugnsluckan på glänt.