Grönkålssallad med apelsin, feta och valnötter
En färgsprakande och nyttig grönkålssallad ,som innehåller klassiska julingredienser och passar därför perfekt till sillen, frestelsen och köttbullarna.
Grönkålssallad med apelsin, feta och valnötter
En färgsprakande och nyttig grönkålssallad ,som innehåller klassiska julingredienser och passar därför perfekt till sillen, frestelsen och köttbullarna.
Portioner
4-6port
Tillagningstid
40min
Portioner
4-6port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
Sallad
  • 300g grönkål
  • 2 apelsinergärna blodapelsiner
  • 0,5 granatäpple
  • 150g fetaostdär innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 1dl valnötter
Dressing
  • 1msk lönnsirap
  • 2msk citronsaft
  • 1msk äppelcidervinäger
  • 3msk olivolja
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Skölj och skär bort stjälken på grönkålen, riv sedan i mindre bitar och lägg i en bunke. Filéa apelsinerna och kärna ur granatäpplet.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Häll över dressingen på grönkålen och massera in ordentligt med händerna.
  3. Lägg upp grönkålen på ett serveringsfat, lägg på apelsinfileérna fint, strö över smulad fetaost, granatäppelkärnor och strö sist över valnötterna.