Grönkålssoppa
Soppa på grönkål är gott till huvudrätt, förrätt eller buffé.
Grönkålssoppa
Soppa på grönkål är gott till huvudrätt, förrätt eller buffé.
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Vegetarisk
Portioner
4
port
Tillagningstid
50
min
Portioner
4
port
Tillagningstid
50
min
Ingredienser
600
g
grönkål
2-3
salladslökar
gröna delen
smör
2
msk
glutenfri mjölmix
1
l
vatten
3
msk
grönsaksfond eller kycklingfond
Bong
4
ägg
salt och vitpeppar
2
dl
laktosfri grädde
Instruktioner
Skölj grönkålen och skär eller klipp bort stjälkarna. Strimla kålen och lägg i en bunke.
Finhacka salladslöken, fräs i smör i en stor kastrull. Tillsätt grönkålen och rör om någon minut. Strö över mjölet och rör ut ordentligt.
Häll på vatten och fond, rör om. Låt koka under lock på medelvärme i ca 20 minuter.
Koka äggen hårdkokta. Häll på grädden i soppan och smaka av med salt och vitpeppar. Ät soppan som den är eller mixa den slät med en stavmixer.
Servera soppan med ägghalvor och gärna ett gott bröd med en god ost.