Grönkålssoppa
Soppa på grönkål är gott till huvudrätt, förrätt eller buffé.
Grönkålssoppa
Soppa på grönkål är gott till huvudrätt, förrätt eller buffé.
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 600g grönkål
  • 2-3 salladslökargröna delen
  • smör
  • 2msk glutenfri mjölmix
  • 1l vatten
  • 3msk grönsaksfond eller kycklingfondBong
  • 4 ägg
  • salt och vitpeppar
  • 2dl laktosfri grädde
Instruktioner
  1. Skölj grönkålen och skär eller klipp bort stjälkarna. Strimla kålen och lägg i en bunke.
  2. Finhacka salladslöken, fräs i smör i en stor kastrull. Tillsätt grönkålen och rör om någon minut. Strö över mjölet och rör ut ordentligt.
  3. Häll på vatten och fond, rör om. Låt koka under lock på medelvärme i ca 20 minuter.
  4. Koka äggen hårdkokta. Häll på grädden i soppan och smaka av med salt och vitpeppar. Ät soppan som den är eller mixa den slät med en stavmixer.
  5. Servera soppan med ägghalvor och gärna ett gott bröd med en god ost.