Halloumi stroganoff
Halloumi stroganoff
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 4port jasminris
  • 0,5 purjolökgröna delen
  • 1 morot
  • 250g halloumidär innehåll av laktos är max 1g/100g
  • olivolja
  • 2msk tomatpuré
  • 0,5tsk vitlöksolja
  • 1burk krossade tomater á 400 g
  • 1dl laktosfri grädde
  • 1pkt röda linserpå tetra
  • salt och peppar
  • 0,5 citronsaften
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skölj och finhacka purjolöken. Riv moroten och skär halloumin i mindre bitar. Stek halloumin gyllenbrun i torr panna och lägg åt sidan.
  2. Fräs purjolök i olivolja. Rör ner tomatpuré och tillsätt sedan morötter och vitlöksolja. Stek tills morötterna mjuknat lite. Häll ner krossade tomater och grädde och koka upp. Blanda i linser och låt puttra ca 3 minuter.
  3. Lägg i halloumi och smaka av med salt, peppar och pressad citron. Servera med ris och en god sallad.