Hawaii poke bowl
Hawaii poke bowl
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 4port jasminris
  • 400g rå laxav hög kvalitet
  • 3msk japansk soja
  • 1msk sesamolja
  • 2 risvinäger
  • 1tsk chiliflakes
  • (2 avokado(om du klarar av det)
  • 2 morötter
  • 0,5 gurka
  • 1knippe rädisor
  • 1påse babyspenat
  • sesamfrönrostade
  • 2 salladslökfinhackad, gröna delen
  • 1kruka koriander
  • 1 limeklyftad
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Skär laxen i kuber.
  3. Blanda soja, sesamolja, risvinäger och chiliflakes i en skål. Lägg i laxen. Blanda runt och låt stå i minst 20 minuter.
  4. Skär grönsakerna i önskad form
  5. Lägg riset i en skål och toppa med babyspenat, grönsakerna och laxen. Häll gärna över marinaden som laxen har legat i för extra smak.
  6. Strö över lite rostade sesamfrön, salladslök och koriander. Servera med limeklyftor.