Hawaii poke bowl
Hawaii poke bowl
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Fisk/skaldjur
Portioner
4
port
Tillagningstid
30
min
Portioner
4
port
Tillagningstid
30
min
Ingredienser
4
port
jasminris
400
g
rå lax
av hög kvalitet
3
msk
japansk soja
1
msk
sesamolja
2
risvinäger
1
tsk
chiliflakes
(2 avokado
(om du klarar av det)
2
morötter
0,5
gurka
1
knippe
rädisor
1
påse
babyspenat
sesamfrön
rostade
2
salladslök
finhackad, gröna delen
1
kruka
koriander
1
lime
klyftad
Instruktioner
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
Skär laxen i kuber.
Blanda soja, sesamolja, risvinäger och chiliflakes i en skål. Lägg i laxen. Blanda runt och låt stå i minst 20 minuter.
Skär grönsakerna i önskad form
Lägg riset i en skål och toppa med babyspenat, grönsakerna och laxen. Häll gärna över marinaden som laxen har legat i för extra smak.
Strö över lite rostade sesamfrön, salladslök och koriander. Servera med limeklyftor.