Hummus
Konserverade kikärter går bra i mindre mängd, eftersom de vattenlösliga fibrerna går ut i spadet som sedan hälls av. Tillåten mängd är 40 g, vilket motsvarar ca 1⁄2 dl färdig hummus. Tahini är en libanesisk sesampasta som ger hummusen dess karaktäristiska smak.
Hummus
Konserverade kikärter går bra i mindre mängd, eftersom de vattenlösliga fibrerna går ut i spadet som sedan hälls av. Tillåten mängd är 40 g, vilket motsvarar ca 1⁄2 dl färdig hummus. Tahini är en libanesisk sesampasta som ger hummusen dess karaktäristiska smak.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
  • 1 burk kikärter400 g
  • 1msk tahinisesamfröpasta
  • 1/2msk pressad citronsaft
  • 1/2-1dl valfri oljagärna smaksatt med vitlök
  • salt och svartpeppar
Instruktioner
  1. Lägg alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Mixa och häll ner oljan i en tunn stråle under tiden. Tillsätt eventuellt lite mer olja beroende på önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.