fågel
Indisk kyckling med morotschutney
fågel
Indisk kyckling med morotschutney
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 200g morötter
  • 1 salladslökgröna delen
  • 1-2msk ingefärariven
  • 0,5tsk vitlöksolja
  • smör
  • 0,5dl äppelcidervinäger
  • 0,5dl socker
  • 0,5 apelsinskalet
  • 4port basmatiris
  • 600g minutfilé av kyckling
  • smör
  • 1tsk spiskummin
  • 1tsk gurkmeja
  • 1tsk sambal oelek
  • 2msk tomatpuré
  • 2dl vatten
  • 3msk chilisåsGarant
  • 0,5 gurka
Instruktioner
  1. Skala och riv morötterna och ingefäran grovt. Finhacka salladslöken. Stek morötter, salladslök och ingefära i vitlöksolja och lite smör i en kastrull i några minuter. Rör i vinäger, socker och apelsinskal. Sjud på svag värme ca 15 min.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Strimla kycklingen. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med spiskummin, gurkmeja, sambal oelek och tomatpuré, tills den är genomstekt. Rör i vatten och chilisås. Sjud ca 5 minuter.
  4. Strimla gurkan fint med en potatisskalare.
  5. Servera kycklingen med ris. Toppa med gurka och chutney i en skål på sidan.