Fisk
Italiensk lax
Fisk
Italiensk lax
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Ingredienser
  • 500g laxfilé
  • 600g potatis
  • 8 soltorkade tomateri olja (tex Ica, Fontana)
  • 0,5 + 1msk av tomatoljan
  • 0,5 + 0,5 tsk vitlöksolja
  • salt och peppar
  • 1dl lagrad ostriven
  • 100g ruccolasallad
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skär potatisarna i bitar. Lägg dem på ett stort ugnssäkert fat. Häll över 1/2 msk olja och 1/2 tsk vitlöksolja och blanda runt. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Skär laxen i stora kuber. Ta ut potatisen och lägg laxen på samma fat. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare ca 10 min.
  3. Grovhacka tomaterna och blanda dem med 1 msk olja och 1/2 tsk vitlöksolja. Häll tomatoljan över lax och potatis. Strö över osten och lite av ruccolasalladen.
  4. Servera resten av ruccolasalladen vid sidan om.