jansons frestelse
Janssons frestelse
Janson är en självklarhet på årets alla buffébord. Här gör vi den med salladslök. Vill du ha ett vegetariskt alternativ, ersätt ansjovis med svarta oliver och kapris.
jansons frestelse
Janssons frestelse
Janson är en självklarhet på årets alla buffébord. Här gör vi den med salladslök. Vill du ha ett vegetariskt alternativ, ersätt ansjovis med svarta oliver och kapris.
Portioner
4portioner
Tillagningstid Passiv tid
30minuter 1timme
Portioner
4portioner
Tillagningstid Passiv tid
30minuter 1timme
Ingredienser
  • 4st salladslökargröna delen
  • 700g potatis
  • 2burkar ansjovisá 125 g
  • 2-3dl ev laktosfri grädde
  • salt och svartpeppar
  • smör
  • 3msk Glutenfritt ströbrödt ex Oldana
Instruktioner
  1. Skiva salladslöken och fräs i smör i en stekpanna. Skala potatis och skär i tunna strimlor för hand eller på mandolin.
  2. Smöra en ugnssäker form. Varva potatis, lök och längdhalverad ansjovis. Det ska vara potatis överst och i botten. Häll på grädde och ansjovisspad så att det nästan täcker potatisen.
  3. Fördela ut smörklickar på toppen och strössla över ströbröd. Grädda i nedre delen av ugnen i 225° i ca 1 timme. Täck med aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg.