Jordgubbs- och rabarberstrudel
Jordgubbs- och rabarberstrudel
Portioner
6port
Tillagningstid
50min
Portioner
6port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • dinkelmjöl till utkavling
  • 1 glutenfri smördeg
  • 1liter jordgubbar
  • 300g rabarbersmå fina
  • 4 – 5msk Glutenfritt ströbröd
  • 4 – 5msk strösocker
  • 2tsk kanel
  • 1 ägg
  • 2 – 3msk florsocker
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut smördegen på mjölat underlag. Skölj och torka jordgubbar och rabarber. Ta bort fästena på jordgubbarna, putsa rabarbern om det behövs och skiva frukten.
  3. Strö lite av ströbrödet på degen, lägg på frukten och varva med strösocker, kanel och resten av ströbrödet. Rulla ihop degen till en stor rulle och vik in ändarna. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt.
  4. Vispa upp ägget och pensla strudeln väl. Grädda den ca 35 minuter, tills den fått fin färg. Låt strudeln svalna lite och sikta över florsocker innan servering.
  5. Servera ljummen och gärna med en klick laktosfri grädde eller laktosfri vaniljglass.