fågel
Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt
fågel
Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 500g kalkonbröst
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 800g sötpotatiseller vanlig
  • olivolja
  • Flingsalt
  • 3dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 0,5dl garipicklad ingefära
  • 0,5 gurka
  • salt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olivolja i en panna och bryn båda sidorna tills dom fått en fin färg.
  2. Skär potatisen i stora klyftor. Vänd runt i olivolja på en ugnsplåt och salta.
  3. Stick in en termometer i kalkonbrösten och lägg på plåten med potatisen. Rosta mitt i ugnen tills kalkonen har en innertemperatur på 68 grader, ca 15-20 minuter. Låt kalkonen vila i ca 5 minuter, skär upp tunt.
  4. Blanda yoghurten med hackad gari och grovriven gurka. Smaka av med salt.
  5. Servera gärna med en ruccolasallad.