Klar kycklingsoppa med quinoa
Klar kycklingsoppa med quinoa
Portioner
5port
Tillagningstid
40min
Portioner
5port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 1dl vit quinoa
  • 1dl röd quinoa
  • 2cm ingefära
  • 3 salladslökargröna delen
  • 1 röd chili
  • 2 potatisar
  • olivolja
  • 1msk ramslök
  • 0,5tsk gurkmeja
  • 1,5l kycklingbuljongegen eller 1,5 l vatten och 5 msk kycklingfond (Bong)
  • 0,5kg kokt kycklingfinfördelad
  • 200g majskorn
  • 100g röda linser på tetra
  • 100g gröna ärtor
  • salt
  • 1kruka basilika
  • 1kruka persilja
  • 1kruka koriander
  • 1 lime
Instruktioner
  1. Skölj quinoan tills vattnet är helt klart. Skala och riv ingefäran, finhacka salladslök och chili. Skala och tärna potatisen i mindre bitar.
  2. Värm olivolja i en stor kastrull. Fräs ingefära, salladslök, chili, ramslök och gurkmeja lite snabbt. Tillsätt kycklingbuljongen och quinoa, rör om och låt koka upp.
  3. Tillsätt potatisen och koka ca 10 minuter. Lägg i kyckling, majs, linser och ärtor. Koka upp och smaka av med lite salt. Pressa över lime och strö över örterna.
  4. Tips! Har du kort om tid köp en halv färdiggrillad kyckling men ta bort allt skinn.