1,5lkycklingbuljongegen eller 1,5 l vatten och 5 msk kycklingfond (Bong)
0,5kgkokt kycklingfinfördelad
200gmajskorn
100gröda linser på tetra
100ggröna ärtor
salt
1kruka basilika
1kruka persilja
1kruka koriander
1lime
Instruktioner
Skölj quinoan tills vattnet är helt klart. Skala och riv ingefäran, finhacka salladslök och chili. Skala och tärna potatisen i mindre bitar.
Värm olivolja i en stor kastrull. Fräs ingefära, salladslök, chili, ramslök och gurkmeja lite snabbt. Tillsätt kycklingbuljongen och quinoa, rör om och låt koka upp.
Tillsätt potatisen och koka ca 10 minuter. Lägg i kyckling, majs, linser och ärtor. Koka upp och smaka av med lite salt. Pressa över lime och strö över örterna.
Tips! Har du kort om tid köp en halv färdiggrillad kyckling men ta bort allt skinn.