Kokoskyckling med morotsplättar och myntayoghurt
Kokoskyckling med morotsplättar och myntayoghurt
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
Plättar
  • 4 morötter
  • 2 ägg
  • 0,5 purjolökgröna delen
  • 150g getostdär innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 2msk majsmjöl
  • salt och peppar
Myntayoghurt
  • 2dl laktosfri grekisk yoghurt
  • 2msk citronjuice
  • 0,5kruka mynta
  • salt
Kokoskyckling
  • 700g kycklingfilé
  • 2dl majsmjöl
  • 2 ägg
  • 1påse kokosflingorá 180 g
  • salt och peppar
  • kokosolja att steka i
Instruktioner
Plättar
  1. Riv morötterna på den fina delen av rivjärnet och krama ur överflödig vätska. Finstrimla och finhacka purjolöken. Smula getosten till små bitar. Rör ihop ägg, getost, purjolök, majsmjöl, morötter, salt och peppar. Skeda ner små plättar av blandningen i en torr panna. Stek på låg värme ca 3-4 minuter på varje sida. Håll varma i ugnen på låg värme.
Myntayoghurt
  1. Blanda yoghurt med finhackad mynta, citronjuice och salta efter smak. Rör om ordentligt och och låt vila i kylen tills servering.
Kokoskyckling
  1. Skiva kycklingen i 2 ½ cm tjocka skivor. Panera bitarna genom att först vända dem i majsmjöl, sedan i uppvispat ägg. Salta, peppra och avsluta med att vända bitarna i kokosflingorna. Värm upp kokosoljan i en stekpanna på mediumhög värme. Sänk värmen och stek kycklingen långsamt tills alla bitar fått en fin gyllene färg. Försäkra dig om att de är genomstekta innan servering.
  2. TIPS Morotsplättarna är en utmärkt lunch tillsammans med tex en klick laktosfri keso.