Kräftpasta
En pasta med smak av hav och dill. Servera gärna med en klyfta citron.
Kräftpasta
En pasta med smak av hav och dill. Servera gärna med en klyfta citron.
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 400g glutenfri pastat ex tagliatelle
  • 0,5 purjolökgröna delen
  • 1 paprika
  • 150g färsk eller fryst broccoli
  • smör eller olja
  • salt och svartpeppar
  • 2,5dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 1msk kycklingfondkoncentrerad
  • 2msk tomatpuré
  • 3msk kräftspad
  • 1ask kräftstjärtarà 400 g
  • 1ask cocktailtomaterà 250 g
  • 0,5dl finhackad dill
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Skölj och strimla purjolök och paprika. Skär broccolin i små buketter och stek grönsakerna i smör eller olja i en stekpanna tills de blir lite mjuka (ca 5 minuter). Salta och peppra.
  3. Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingfond, tomatpuré och kräftspad. Låt koka några minuter och smaka av, tänk på att spad och buljong ger sälta.
  4. Halvera tomaterna. Tillsätt tomater, kräftstjärtar och dill precis innan servering. Häll av pastan och servera med kräftsåsen.