Krämig brysselkålspasta
Här kan du använda antingen grädde eller crème fraiche, det går lika bra med båda alternativen. Är du fettkänslig kan du välja produkter med en lägre fetthalt. Det går också bra att använda grönkål istället för brysselkål. Vegan? Använd havre- eller risgrädde och ett veganskt ostalternativ.
Krämig brysselkålspasta
Här kan du använda antingen grädde eller crème fraiche, det går lika bra med båda alternativen. Är du fettkänslig kan du välja produkter med en lägre fetthalt. Det går också bra att använda grönkål istället för brysselkål. Vegan? Använd havre- eller risgrädde och ett veganskt ostalternativ.
Portioner
4port
Portioner
4port
Ingredienser
  • 400g glutenfri pastat.ex.
  • tagliatelle
  • 2 salladslökargröna delen
  • 250g brysselkål
  • 1 tsk torkad ramslök
  • 2 msk olivolja
  • 3dl laktosfri grädde eller crème
  • fraiche
  • 4 msk pinjenötter
  • 50g riven parmesanca 1 dl
  • 1 tsk rivet citronskal + till
  • Garnering
  • 1 msk citronsaft
  • Parmesan
  • Flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Finhacka salladslöken. Tina brysselkålen och halvera dem. Fräs salladslök och ramslök i olivolja några minuter i en stekpanna. Tillsätt brysselkålen och fräs ca 3 minuter. Häll på grädde eller crème fraiche och låt koka ihop.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  3. Häll av vattnet från pastan. Blanda pastan med brysselkål- blandningen, riven parmesan, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Garnera med pinjenötter, citronskal och hyvlad parmesan.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.