Krämig rotsellerisoppa
Krämig rotsellerisoppa
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 1kg rotselleri
  • 5cm ingefära
  • 3 morötter
  • 2 salladslökargröna delen
  • 0,5msk vitlöksolja
  • olivolja
  • 1,3l vatten
  • 3dl laktosfri grädde
  • 0,5dl vitvinsvinäger
  • 2msk grönsaksfondbong
  • 2msk soja
  • 1tsk sambal oelek
  • salt
Instruktioner
  1. Skala och skär rotselleri, ingefära och morötter grovt. Hacka salladslöken och fräs tillsammans med ingefäran i vitlöksolja och olivolja i en större kastrull eller gryta. Lägg i rotselleri och morot och fräs någon minut. Häll på vatten, grädde, vitvinsvinäger, grönsaksfond, soja och sambal oelek. Låt koka på svag värme under lock ca 20 minuter.
  2. Mixa soppan slät innan servering och smaka av med salt. Servera med ett gott bröd.