Kryddig choklad
Kanel och kardemumma ger den varma chokladen en härlig och värmande kryddig smak.
Kryddig choklad
Kanel och kardemumma ger den varma chokladen en härlig och värmande kryddig smak.
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Snack/dryck
Portioner
1
port
Tillagningstid
15
min
Portioner
1
port
Tillagningstid
15
min
Ingredienser
3
dl
laktosfri mjölk
0,5
tsk
kardemummafrön
0,5
tsk
kanel
2
tsk
kakao
2
tsk
socker
ev laktosfri grädde
Instruktioner
Mortla kardemummafröna. Blanda kardemumman med mjölk i en kastrull. Värm försiktigt upp mjölken, men det får inte koka.
Häll kanel, kakao och socker i en mugg. Blanda i lite av den varma mjölken och rör tills det blir en slät smet. Häll på resten av mjölken.
Toppa eventuellt med en klick vispad grädde.