Kryddig choklad
Kanel och kardemumma ger den varma chokladen en härlig och värmande kryddig smak.
Kryddig choklad
Kanel och kardemumma ger den varma chokladen en härlig och värmande kryddig smak.
Portioner
1 port
Tillagningstid
15min
Portioner
1 port
Tillagningstid
15min
Ingredienser
  • 3dl laktosfri mjölk
  • 0,5tsk kardemummafrön
  • 0,5tsk kanel
  • 2tsk kakao
  • 2tsk socker
  • ev laktosfri grädde
Instruktioner
  1. Mortla kardemummafröna. Blanda kardemumman med mjölk i en kastrull. Värm försiktigt upp mjölken, men det får inte koka.
  2. Häll kanel, kakao och socker i en mugg. Blanda i lite av den varma mjölken­ och rör tills det blir en slät smet. Häll på resten av mjölken.
  3. Toppa eventuellt­ med en klick vispad grädde.