Kryddig Zucchinisoppa
Kryddig Zucchinisoppa
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 2 zucchini
  • 1 stor morot
  • 4 salladslökargröna delen
  • 1l vatten
  • 1 röd chili
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 citronsaften
  • salt och peppar
  • olivolja
Topping
  • 1dl röd quinoa
  • 2dl vatten
  • 1tsk grönsaksfond eller kycklingfond(Bong)
  • 0,5dl gröna ärtor
  • 2 kvistar finhackad dill
  • pumpakärnor
Instruktioner
  1. Skär zucchini, morot och salladslök i mindre bitar. Häll upp vattnet i en större kastrull. Tillsätt grönsakerna och låt koka tills de blivit mjuka. Hacka chilin fint och lägg i kastrullen. Mixa soppan slät med en stavmixer. Häll på kokosmjölken och citronsaften, rör om. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
  2. Koka upp vatten med grönsaksfond. Lägg i quinoa och låt koka utan lock ca 15-20 minuter på medelvärme. Lägg i ärtorna 5 minuter innan quinoan är klar. Rosta pumpakärnorna några minuter i torr panna.
  3. Servera soppan med finhackad dill, quinoa och ärtblandningen. Toppa med pumpakärnor.