kyckling i ugn
Kyckling i ugn
Vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen och med milda smaker som passar hela familjen. För dig som inte vill stycka kycklingen går det bra att använda färdigstyckade kycklingdelar.
kyckling i ugn
Kyckling i ugn
Vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen och med milda smaker som passar hela familjen. För dig som inte vill stycka kycklingen går det bra att använda färdigstyckade kycklingdelar.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
  • 700g potatis
  • 1 hel kyckling
  • 1 citron
  • 5 salladslökargröna delen
  • 2 gröna paprikor
  • 3msk olivolja
  • 2tsk salt
  • svartpeppar
  • 3 lagerblad
  • 1dl vatten
  • 2dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 1dl Svarta oliver
  • 1dl gröna oliver
  • 1/2kruka färsk timjan
  • 100g chèvreost
  • 2dl laktosfri matyoghurt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°. Ta fram en stor ugnsform. Skala och skär potatisen i centimetertjocka skivor. Stycka kycklingen i portionsbitar. Salta och peppra. Tvätta och skär citronen i tjocka skivor. Dela salladslökarna i mindre bitar och därefter på längden. Kärna ur paprikorna och skär dem i långa klyftor. Lägg potatisen i botten och varva med kyckling, salladslök, citron och paprika ovanpå. Häll över olivolja, salt och peppar och stick ner lagerbladen. Slå över vatten och vin. Lägg på oliver och färsk timjan (spara lite timjan till såsen). Tillaga i ugnen ca 35–40 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
  2. Mosa ihop chèvre, yoghurt och lite hackad timjan. Smaka av med salt och peppar.