fågel
Kyckling med rostade grönsaker
OBS! Enligt senaste analyserna är paprika begränsat till max 60 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
fågel
Kyckling med rostade grönsaker
OBS! Enligt senaste analyserna är paprika begränsat till max 60 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Ingredienser
  • 500g potatistunt skivad
  • 1,5 zucchiniskivad
  • 2 gula paprikorskuren i bitar
  • 10 plommontomaterhalverade
  • 20 Svarta oliverurkärnade
  • salt och svartpeppar
  • 4 kycklingbröstfiléerskinnfria
  • 6msk olivolja
  • 2msk grön pestot ex Urtekram
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatis, zucchini, paprika och tomater i en ugnsplåt och strö över oliverna. Krydda med salt och svartpeppar.
  2. Snitta ovansidan på varje kycklingbröst 3-4 gånger med en vass kniv, lägg sedan kycklingen ovanpå grönsakerna.
  3. Blanda olivolja och pesto. Bred ut ett jämt lager på varje kycklingfilé. Täck över plåten med ugnsfolie och ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Ta bort folien från plåten, och stek i ytterligare 10 minuter, tills grönsakerna är saftiga och kycklingen är genomstekt.
  5. Servera gärna med en kall sås gjord på laktosfri creme fraiche och färska kryddörter.