Kycklingbollar med citron och salvia
Kycklingfärs är ett bra alternativ till köttfärs. Eftersom den är mild i smaken behöver den kryddas upp ordentligt. Jag blandar sirap med sambal oelek och låter det ersätta mangochutney som oftast innehåller vitlök.
Kycklingbollar med citron och salvia
Kycklingfärs är ett bra alternativ till köttfärs. Eftersom den är mild i smaken behöver den kryddas upp ordentligt. Jag blandar sirap med sambal oelek och låter det ersätta mangochutney som oftast innehåller vitlök.
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
Kycklingbollar
  • 2 salladslökargröna delen
  • 15 salviablad
  • 400g kycklingfärs
  • 0,5 citronrivet skal och saft
  • 1tsk sirap
  • 1-2tsk sambal oelekberoende på önskad styrka
  • 1msk kycklingfondkoncentrerad (Bong)
  • salt och svartpeppar
  • smör eller olja
Yoghurtsås
  • 2dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 0,5 citronsaften
  • salt och svartpeppar
Quinoasallad
  • quinoa
  • 1 röd paprika
  • 1 påse mixsallad
Instruktioner
  1. Koka quinoa enligt anvisning på paketet.
  2. Strimla salladslök och salviablad. Blanda med kycklingfärs,saft och rivet skal från en halv citron,sirap, sambal oelek, kycklingfond, salt och peppar.
  3. Blanda turkisk yoghurt, saften från en halv citron,salt och peppar.
  4. Forma färsblandningen till små bollar och stek i smör eller olja 3–5 minuter, eller tills de är genomstekta.
  5. Tärna paprikan, skölj mixsalladen och blanda med kokt quinoa. Servera kycklingbollarna med quinoasallad och yoghurtsås.