Kycklingpaj
Kycklingpaj
Portioner
4port
Tillagningstid
1tim
Portioner
4port
Tillagningstid
1tim
Ingredienser
Pajskal
  • 3dl majsmjöl
  • 125g smör
  • 2msk vatten
Fyllning
  • 0,5 grillad kycklingutan skinn
  • 0,5 purjolökgröna delen
  • 1pkt bacon
  • 3 ägg
  • 3dl laktosfri grädde
  • 200g färskostdär innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 0,5kruka oregano
Instruktioner
  1. Mixa ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform och låt vila i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingen i mindre bitar. Skölj och finhacka purjolöken. Strimla baconet och fräs i en panna, låt rinna av på hushållspapper.
  3. Lägg kyckling, bacon och purjolök i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, färskost och oregano och häll i pajskalet.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Tips! Toppa gärna med tunt skivade mandariner.