fågel
Kycklingrullader med getost
fågel
Kycklingrullader med getost
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
Kycklingrullader
  • 500g minutfiléer av kyckling
  • 100g getostdär innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 4skivor bacon
  • tandpetare
  • olivolja
  • 2dl vatten
  • 2msk kycklingfondBong
  • 3dl laktosfri vispgrädde
  • salt och peppar
  • soltorkade tomater efter smakstrimlade
Potatisstomp
  • 600g potatis
  • 1 citronskal och saft
  • 2msk olivolja
  • 1knippe timjangrovhackad
  • 1 purjolökgröna delen
  • smör
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Banka ut kycklingfiléerna lätt, salta och peppra. Lägg en bit getost i varje filé, rulla ihop och linda en skiva bacon runt. Fäst med en tandpetare.
  2. Bryn rulladerna i olja runt om, häll på vatten och fonden, låt sjuda i ca 10 minuter. Ta upp rulladerna och lägg åt sidan. Häll grädde i pannan och koka ihop till en krämig konsistens, smaka av med salt och peppar.
  3. Koka potatisen mjuk, stöt sönder och smaka av med citron skal och saft, olivolja, timjan, salt och peppar.
  4. Skölj och strimla purjolöken grovt. Stek lite fort i smör, salta och peppra. Värm rulladerna i såsen, toppa med soltorkade tomater och purjolöken. Servera med potatisstompet och en fräsch sallad.