Laxspett med dragonremouladsås
Laxspett med dragonremouladsås
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
Remoulad
  • 1,5dl majonnäs
  • 1,5dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 1,5dl cornichonsfinhackade
  • 2kvistar dragonfärsk, finhackad
  • salt och peppar
Strössel
  • 2msk sesamfrönrostade
  • 1tsk spiskumminmalen
  • 1tsk Flingsalt
  • 0,5tsk timjantorkad
  • 0,5tsk chiliflakes
Spett
  • 8g laxkotletterá 125 (utan skinn)
  • 2 citroner
  • 16 träspett(blötlagda)
  • olivolja
  • salt och peppar
Servering och garnering
  • 1 citrondelad
  • 2msk oreganofärsk, finhackad
Instruktioner
  1. Blanda ingredienserna till remouladsås och till strössel.
  2. Skär laxkotletterna i 4 lika stora bitar. Skär citronerna i tunna skivor. Varva lax och citronskivor på träspetten.
  3. Pensla spetten med olivolja. Salta och peppra. Grilla spetten ca 3 minuter på varje sida och pressa över citronen
  4. Toppa med strösslet, garnera med oregano och servera med remouladsås.