linssoppa
Linssoppa med kokos och broccoli
Matig soppa med len smak. Konserverade linser innehåller inga FODMAPs, eftersom de vattenlösliga fibrerna går ut i spadet. Servera gärna soppan med en bit rostat glutenfritt bröd.
linssoppa
Linssoppa med kokos och broccoli
Matig soppa med len smak. Konserverade linser innehåller inga FODMAPs, eftersom de vattenlösliga fibrerna går ut i spadet. Servera gärna soppan med en bit rostat glutenfritt bröd.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
  • 2 salladslökargröna delen
  • 2 morötter
  • 1/2tsk chilipulver
  • 1/2tsk malen ingefära
  • 1/2tsk paprikapulver
  • 1msk valfri oljagärna smaksatt med vitlök
  • 7dl vatten
  • 3msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 förpackning konserverade linser380 g
  • 1 burk kokosmjölk400 ml
  • 10 körsbärstomater
  • 2tsk pressad citronsaft
  • 200g broccolibuketterfärska eller frysta
  • salt och svartpeppar
Instruktioner
  1. Finhacka salladslöken. Skala och skär morötterna i tunna slantar. Fräs salladslök och morötter med chilipulver, ingefära och paprikapulver i lite olja i en kastrull. Häll på vatten, kycklingfond, avrunna linser, kokosmjölk, körsbärstomater och citronsaft. Koka upp och låt puttra under lock 10–15 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt broccolin och låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.