Linssoppa med quorn
Linssoppa med quorn
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 2 salladslökargröna delen
  • 1msk olivolja
  • 1tsk fänkålsfrön
  • 2krm malen nejlika
  • 1tsk vitlöksolja
  • 9dl vatten
  • 2msk grönsaksfondBong
  • 1msk konc apelsinjuice
  • 1burk kokosmjölk
  • 2dl röda linserpå tetra
  • salt
  • cajennpeppar
  • 1påse frysta quornbitarà 300g
  • färsk koriander
Instruktioner
  1. Skala och grovhacka morot, selleri och salladslök.
  2. Hetta upp en kastrull med oljan. Tillsätt fänkålsfröna och nejlika, låt fräsa i ca 1 minut.
  3. Tillsätt grönsakerna och vitlöksoljan, fräs i 3-4 minuter. Häll på vatten, fond, juice och kokosmjölk och låt småkoka i 5 minuter.
  4. Skölj linserna väl och häll ner dem i kastrullen. Koka tills linserna mjuknat. Mixa därefter soppan slät i en mixer eller med stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt och cajennpeppar.
  5. Stek quornbitarna i en het, lätt oljad stekpanna. Salta lätt.
  6. Fördela quornbitarna i skålar. Häll över soppan och strö över färsk koriander.