Mamma Gunillas Pizzafisk
Världens enklaste fiskgratäng med smak av oregano, som för tankarna till pizza. Använd gärna torskrygg, det är den bästa delen av torskfilén.
Mamma Gunillas Pizzafisk
Världens enklaste fiskgratäng med smak av oregano, som för tankarna till pizza. Använd gärna torskrygg, det är den bästa delen av torskfilén.
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Ingredienser
  • 1msk oljagärna med vitlökssmak
  • 2msk färsk eller 2 tsk torkad oregano
  • 500g krossade tomater
  • 2msk kalvfondkoncentrerad (Bong)
  • 2dl laktosfri crème fraiche
  • 400g torskfilé
  • 125g riven ost
Till servering
  • 800g potatis
  • 3 morötter
  • 1msk oljagärna med citronsmak
  • 0,5msk balsamvinäger
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225˚. Skala och koka potatisen.
  2. Fräs olja och oregano i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, kalvfond och crème fraiche och låt koka ca 5 minuter.
  3. Skär torskfiléerna i portionsbitar och lägg dem i en ugnsfast form. Häll över tomatblandningen och toppa med riven ost. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Skala och riv morötterna, blanda med olja och balsamvinäger.Servera fiskgratängen med kokt potatis och morotssallad.
  5. Tips! Zucchini hyvlad med osthyvel blir en fin garnering.