Marinerad tofu med stekta nudlar
Marinerad tofu med stekta nudlar
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 4port risnudlar
  • 400g naturell tofu
  • 4msk matolja
  • 4msk soja
  • 1msk vitlöksolja
  • 3 salladslökar
  • 4 pak choi
  • färsk ingefäraefter smak
  • 1 röd chili
  • 3dl färska böngroddar
  • färsk koriander
  • sesamfrön
Instruktioner
  1. Koka nudlarna efter anvisning på paketet. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Tärna tofun och stek den gyllene i 2 msk olja. Lägg i en skål och häll över soja och vitlöksolja.
  3. Hacka salladslöken och dela pak choi i mindre bitar. Riv ingefäran fint och finhacka chilin.
  4. Värm en stor stekpanna eller wok. Tillsätt 2 msk olja och chili. Fräs lite fort och tillsätt sedan pak choi, salladslök och böngroddar. Häll på tofu och all marinad. Rör runt hela tiden. Tillsätt sedan nudlarna, ingefära och sesamolja. Woka i 1 minut tills allt är varmt.
  5. Servera med koriander och sesamfrön.