Matig sallad
Matig sallad – den perfekta salladen till fågel, fisk eller vegetariskt. Det bästa med denna typen av sallad är att du kan ta lite av vad du har kvar hemma i kylskåpet och blanda till en sallad som fungerar som bas för middagen och även lunchlådan. Quinoa eller linser blir fin bas och sedan är det bara att lägga till olika grönsaker färska och tillagade. Gott att blanda olika konsistenser och färger.
Matig sallad
Matig sallad – den perfekta salladen till fågel, fisk eller vegetariskt. Det bästa med denna typen av sallad är att du kan ta lite av vad du har kvar hemma i kylskåpet och blanda till en sallad som fungerar som bas för middagen och även lunchlådan. Quinoa eller linser blir fin bas och sedan är det bara att lägga till olika grönsaker färska och tillagade. Gott att blanda olika konsistenser och färger.
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30-40min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30-40min
Ingredienser
  • 2-3dl kokt quiona
  • 2-3dl linser från tetra/konserv
  • 500gr palsternacka/morot/rotselleri
  • 1stk paprika
  • 1/2stk aubergine el squash
  • 1dl hackade kryddörter
  • 2-3msk balsamico
  • 2msk olivolja till dressing samt lite till rotfrukterna
  • salt och peppar
  • 2-3 salladslökar – gröna delen
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 220 grader. Skala och skär rotfrukterna i lagom munsbitar. Lägg på bakplåt, blanda med lite olivolja, salt och peppar och rosta i ugnen i ca 20 min. Fräs strimlad paprika och aubergine/squash i stekpannan med lite olivolja. Blanda alla ingredienserna och smaka av med olja, balsamico, salt och peppar. Servera som den är med lite gott bröd eller med lax, kyckling eller stekt halloumi.