Fisk
Matig tonfisksallad
Fisk
Matig tonfisksallad
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 4 ägg
  • 4port glutenfri pasta
  • olivolja
  • 150g haricots verts
  • 2burkar tonfisk i vatten
  • 2msk pepparrot
  • 4msk dill
  • 2msk dijonsenap
  • 2msk vatten
  • 2msk vitvinsvinäger
  • 2msk olivolja
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1knippe rädisor
  • 0,5påse babyspenat
  • salt och svartpeppar
  • Svarta oliver
Instruktioner
  1. Koka äggen ca 5 min och spola dem i kallt vatten tills de svalnat. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet, tillsätt olivolja, ev lite salt, rör om och låt svalna.
  2. Koka haricots verts i saltat vatten tills de är mjuka men fortfarande spänstiga (ca 2-3 minuter). Häll av vattnet och låt svalna.
  3. Häll av tonfisken. Skala och riv pepparrot, finhacka dill och lägg i en större bunke. Tillsätt senap, vatten, vinäger, olja och rör om. Skär tomater, gurka och rädisor i bitar. Dela haricots verts på mitten och lägg ner allt i bunken. Vänd ner spenat och pasta och blanda. Smaka av med salt och peppar. Skala och dela äggen.
  4. Lägg upp salladen på ett stort fat, fördela över tonfisken och garnera med ägg, dill och svarta oliver. Servera med ett gott bröd.