Morotskaka
En lite nyttigare kaka med morot och olja. Dessutom ett bra alternativ på födelsedagskalaset för barn som inte gillar tårta. Philadelphiaost innehåller små mängder laktos och finns även att köpa helt laktosfri.
Morotskaka
En lite nyttigare kaka med morot och olja. Dessutom ett bra alternativ på födelsedagskalaset för barn som inte gillar tårta. Philadelphiaost innehåller små mängder laktos och finns även att köpa helt laktosfri.
Portioner
1kaka
Tillagningstid
90min
Portioner
1kaka
Tillagningstid
90min
Ingredienser
  • 3 ägg
  • 2dl strösocker
  • 3dl glutenfri mjölmixfin
  • 1tsk vaniljsocker
  • 3tsk bakpulver
  • 1,5tsk malen kanel
  • 1tsk malen kardemumma
  • 0,5tsk malen ingefära
  • 1nypa salt
  • 1,5dl rapsolja
  • 4,5dl fint rivna morötter
Till formen
  • smör
  • Glutenfritt ströbröd
Cream Cheese Frosting
  • 75g rumstempererat smör
  • 3,5dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 limerivet skal
  • 200g philadelphiaostev laktosfri
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175˚. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt rapsolja och rivna morötter. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 45- 60 minuter. Prova med en sticka, den är torr när kakan är klar. Låt kakan svalna.
  4. Blanda alla ingredienser till frostingen och vispa tills den blir krämig. Bred frostingen över morotskakan.