Muffins med svarta bönor och apelsinfrosting
Svarta bönor på konserv eller tetra är begränsade, men fungerar för de flesta i mindre mängd efter elimineringsfasen.
Muffins med svarta bönor och apelsinfrosting
Svarta bönor på konserv eller tetra är begränsade, men fungerar för de flesta i mindre mängd efter elimineringsfasen.
Portioner
12st
Tillagningstid
20min
Portioner
12st
Tillagningstid
20min
Ingredienser
  • 190g kokta svarta bönortetra eller konserv
  • 50g blåbär eller tranbärtorkade
  • 0.75dl kokosolja
  • 0.75dl rapsolja
  • 0.5dl sirap
  • 1msk pepparkakskrydda
  • 1tsk vaniljpulver
  • 1.5dl potatismjöl
  • 2tsk bakpulver
  • 0.5st apelsinfinrivet skal (endast det orangea) och 1 msk saft
  • 3st ägg
Frosting
  • 2dl florsocker
  • 200g laktosfri färskostnaturell
  • 25g smörrumsvarmt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa bönor med blåbär eller tranbär, kokosolja, rapsolja, sirap, pepparkakskryddor och vaniljpulver till en slät massa.
  2. Blanda potatismjöl och bakpulver. Vispa upp äggen med elvisp och tillsätt bönsmeten och mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.
  3. Skeda upp smeten i tolv muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna.
  4. Vispa ihop ingredienserna till frostingen och bred eller spritsa den på muffinsen.