Muffins
Muffins går att variera i det oändliga. Fyll formarna till två tredjedelar med smet och lägg i smaksättning, till exempel jordgubbar, blåbär, hallon eller nötter. Använder du sylt, lägg i den efter att du fyllt formarna till en tredjedel, likaså med nötter.
Muffins
Muffins går att variera i det oändliga. Fyll formarna till två tredjedelar med smet och lägg i smaksättning, till exempel jordgubbar, blåbär, hallon eller nötter. Använder du sylt, lägg i den efter att du fyllt formarna till en tredjedel, likaså med nötter.
Portioner
12-15st
Tillagningstid
30min
Portioner
12-15st
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 4dl glutenfri mjölmixfin
  • 3dl strösocker
  • 2,5tsk bakpulver
  • 0,5tsk salt
  • 100g smörsmält
  • 2dl laktosfri mjölk
  • 2 ägg
  • 1tsk äkta vaniljpulvereller 2 tsk vaniljsocker
  • vallmo- eller chiafrönkan uteslutas
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175˚. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med det smälta smöret. Häll i 1 dl mjölk och blanda smeten slät.
  2. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver med elvisp. Tillsätt mjöl- och mjölkblandningen lite i taget. Fyll muffinsformar till max 2/3 och lägg i ev smaksättning. Toppa med t ex vallmo- eller chiafrön.
  3. Grädda mitt i ugnen 20–25 minuter.