Omelett med spenat och parmesan
Omelett med spenat och parmesan
Portioner
4port
Tillagningstid
20min
Portioner
4port
Tillagningstid
20min
Ingredienser
  • 1påse bladspenatfärsk
  • 0,5 purjolökgröna delen
  • olivolja
  • 150g parmesanost
  • 8 ägg
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Skölj och hacka spenaten grovt. Skölj purjolöken och skiva tunt. Fräs spenat och purjolök fort i olivolja tills de mjuknar.
  2. Riv parmesanosten. Vispa samman ägg, riven ost, salta och peppra. Häll äggsmeten över grönsakerna, stek på svag värme tills smeten precis stelnat. Rör med en gaffel från kanterna mot mitten speciellt i början. Lägg gärna på ett lock mot slutet.
  3. Garnera med hyvlad parmesan och lite spenatblad.